♕Lensa KehidupanMu♕

Thursday, December 5, 2013

[ SPM be done..freedom ]


Hai dah dua hari tinggalkan kawan + cikgu + sekolah.. walaupun kawan yang official tak ramai manapun.. tapi aku rindu + bosan + buntu. Rindu kali ini macam lain je macam nak ditinggalkan dalam jangka masa yang lama. Banyak kenangan manis yang tak dapat digambarkan pada masa jejak kaki di darjah 1 Ikhlas. Lepas itu, masuk plak tingkatan 1 Ibnu Sina dan masuk tingkatan 4 Delima ambil aliran Prinsip Perakaunan yang amat digemari.. Banyak juga kenangan pahit yang mengajar erti kehidupan, persahabatan, dan pelbagai gaya hidup di felda, pekan, dan bandar.. Aku rasa bersyukur sangat pada Allah atas segala nikmat yang diberi oleh-Nya.. Official Freind, Kawan, Hates,beloved teacher and unbeloved teacher.. Syukur sangat2 ..
Bosan asyik duduk kat rumah je..Nak pergi holiday atau bekerja selain bekerja dengan TUTT..yang lagi bosan aku kne join khursus koperasi.. So, tak dapat join majlis kelas.. selamat dapat spend time pergi jalan-jalan kat gemas.. So, aku rasa nak kerja kat pasar raya TF Value Mart untuk  3bulan..sebenarnya aku tak bersedia lah kerja tanpa kawan yang dikenali.. 
Buntu bila difikirkan masalah yang lalu, fikir nak ambil lesen, kerja dan sebagainya..GGRRR..Ya Allah perbaguslah resultkan agar aku dapat terus menerus tuntut ilmu hingga ke syurga..Banyak nya hutang keliling pinggang pening..tutp story [with my unofficial freind]


[with my beloved teacher Cikgu K, Cikgu Sue, Cikgu Ayu, Ustzah Intan, Cikgu Faizah]
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...